SkyGliders logo
 
gradient

Paragliding

Paragliding (in Frankrijk "parapente" genoemd) is een van de meest toegankelijke vliegsporten. Zwevend van de ene naar de andere thermiekbel kan je met voldoende ervaring uren in de lucht vertoeven en grote afstanden afleggen (afstand record to date: 500 km!!!)

Om te 'paragliden' gebruik je een "scherm"- een soort parachute speciaal voor onze sport ontwikkeld. Je zit comfortabel in een harnas en met behulp van slechts twee stuurlijnen bepaal je zelf waar je naar toe vliegt. Je hele uitrusting past in één rugzak: het enige dat je verder nodig hebt is een berg om vanaf te starten.

Bij gebrek aan bergen starten we in Nederland met behulp van een lier; zo'n 800 meter kabel waarmee je net als een zweefvliegtuig de lucht in getrokken wordt. Op het hoogste punt koppel je de kabel los en dan ligt de wereld aan je voeten!

Het is in Nederland tevens mogelijk om op een aantal plaatsen bij gunstige wind uren achtereen langs de duinen te vliegen. Deze vorm van paragliding noemen we (duin)soaren en onze club heeft een aantal zeer fanatieke soarpiloten die je bij de juiste wind aan de kust kan zien 'hangen'.

Luchtsporten staan bij veel mensen bekend als duur, moeilijk en gevaarlijk. Maar voor paragliding gaat dat gelukkig niet op. Paragliding is heel betaalbaar, de basisvaardigheden zijn snel te leren en de risico's zijn te overzien. Materiaal hoef je niet zelf aan te schaffen - onze school heeft tientallen complete uitrustingen die zowel voor de opleidingen als voor de paragliding vakanties in de bergen worden gebruikt.

We nodigen je van harte uit om ons op het lierveld te bezoeken om kennis te maken met ons enthousiaste instructieteam of om van onze cursisten te horen hoe zij de overstap van 'burger' naar 'piloot' hebben ervaren. Op de vliegverwachtingen pagina kun je precies zien wanneer we op het veld aanwezig zijn.

Voor een video impressie van de activiteiten op het lierveld klik je hier.


landingvliegen